Close

+387 63 751 107 bozidar.mihajlovic@letsdoit.ba

by

Invazija ljubavi na Mostar – Dan 5

Peti dan „Invazije ljubavi na Mostar“ bio je izuzetno dinamičan i zanimljiv.

U prijepodnevnim satima, volonteri su posjetili komunalna preduzeća, službe hitne pomoći, kao  i vatrogasne jedinice sa obje strane Mostara. Ovim posjetama, volonteri su obradovali i odali priznanje onima koji svakodnevno služe građanima Mostara, a često se nalaze na marginama interesovanja javnosti.

Podijelili smo se u šest grupa i posjetili ustanove koje svakodnevno Mostarcima olakšavaju život. Srdačno su nas dočekali i zahvalili se uz obećanje da će nastaviti da rade svoj posao maksimalno predano, kako bi obezbijedili ugodan život svim građanima. Sljedeća aktivnost odvela je naše volontere na parking ispred tržnog centra „Bingo“, gdje je jedna grupa očistila više od 180 šajbi na automobilima i ostavila poruku ‘Za šire vidike i blistaviji pogled u budućnost očistili smo Vam šajbu’. Druga grupa je pomagala kupcima pri pakovanju artikala na kasi, te pomagala građanima da kupljene artikle odnesu do automobila. Ljudi nisu krili oduševljenje i nevjerovatno je kako male stvari učinjene sa puno ljubavi mogu da pokrene lavinu pozitivnih dešavanja.

„Invazije ljubavi na Mostar“ ulazi u svoju zavšnicu. Ostao nam je još samo jedan dan i naše aktivnosti će doživjeti svoju kulminaciju.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *