Close

+387 63 751 107 bozidar.mihajlovic@letsdoit.ba

Terorizam o kojem svijet ćuti
by

Terorizam o kojem svijet ćuti

september-11-2001-911-ground-zero-twin-towers-23Kada su 11. septembra 2001. godine, dva oteta aviona srušila Svjetski Trgovački centar u Njujorku i ubili 3000 ljudi, svi svjetski mediji su mjesecima brujali o tome. Kako biste se osjećali kada biste večeras na vijestima čuli kako se danas dogodilo 100 terorističkih napada  pri čemu  je poginulo je 26 500 ljudi. Zamislite haos koji bi zavladao širom svijeta. Zamislite parlamente i kongrese koji zasjedaju da bi pronašli uzroke tragedije. Zamislite ogroman talas svjetskih medija koji izvještavaju, hiljade reportera na licu mjesta koji prenose svoje utiske svijetu. Sve svjetske vojske i policije bi bile uključene u istragu.

A sada zamislite da se sljedećeg dana 100 novih napada dogodi, zatim 100 sljedećeg dana, pa sljedećeg i sljedećeg. Prosto je nemoguće zamisliti ovako nešto. Ali to se dogodilo danas i dogodilo se juče. I dogodiće se ponovo sutra. Nažalost nema nikakvih medijskih izvještavanja o tome. Nijedan parlament ne razgovara o tome. Nema istrage zašto se to dešava.

hungry kidsA ipak, 26, 500 djece je juče umrlo od gladi i bolesti povezanih sa siromaštvom, i to će se dogoditi danas a takođe i sutra. 10 miliona djece će umrijeti od gladi ove godine. I postavlja se pitanje zašto je rušenje Trgovačkog centra na prednjim stranicama svih novina a o smrti 26 500 djece niko nije obaviješten. Reći ću vam odgovor, zato što to nisu naša djeca.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *